Geven en nemen

20-12-2016

Veel mensen komen op een gegeven moment op een punt in hun leven dat ze een verhouding willen met een ander iemand. Er ontstaat dan een relatie dat voortvloeit ui de aantrekkingskracht van de beide personen, hierdoor ontstaat verliefdheid. Mensen vinden het dan fijn om met elkaar te zijn en dingen met elkaar te delen. Om verliefd op iemand te worden moet je je dus aangetrokken voelen tot iemand anders. Ieder mens voelt zich weer aangetrokken tot iemand anders, waardoor je onbewust een selectie maakt van mensen waarnaar je je aangetrokken voelt. Als je dan eenmaal een relatie met iemand hebt dan ga je op een gegeven moment leuke dingen met elkaar doen.

Als mensen dezelfde passies delen en dezelfde dingen leuk vinden is dit makkelijk natuurlijk. Als je bijvoorbeeld van lekker eten houdt en je partner ook, dan is het makkelijk om te beslissen wat je gaat doen op een vrij avond. Dan ga je natuurlijk een lekker hapje eten elkaar. Zo schep je een nog betere band met de persoon waardoor je nog meer verbonden met elkaar voelt. Het komt erop neer dat je een hoop leuke dingen met een persoon kan meemaken waarvan je houdt en je toe aangetrokken voelt.

Na verloop van tijd zal je merken dat de verliefdheid weggaat, dit kan ook niet anders. Er zullen ook regelmatig onenigheidjes voorkomen wat tot vervelende momenten kan leiden. Een sterke relatie kan hier overheen komen. Het blijft belangrijk om elkaar leuke dingen te geven en leuke dingen met elkaar te doen. Zo houd je leven in de relatie en blijft het voor ieder leuk. Een leuk cadeau om aan je vriendin te geven is bij voorbeeld design lingerie of een kimono. Voor een man kan je bijvoorbeeld kaarten halen voor een wedstrijd van zijn favoriete voetbalclub. Al met al is het geven en nemen in een relatie.